uit de werkplaats

Steeds meer mensen komen met de vraag of hun klavecimbel voor een reparatie naar de werkplaats moet worden gebracht. Voor kleine reparaties zoals een scheur in de zangbodem, een gebroken snaar etc. is dit vaak niet nodig. Zelfs voor een complete herbesnaring kan in overleg vanuit uw huis worden gewerkt. Dit is voor de eigenaren vaak een hele opluchting, want een klavecimbel past niet altijd zomaar in de auto. Sommige reparaties moeten helaas wel in de werkplaats worden hersteld. Wilt u meer informatie? Neem dan eenvoudig contact met mij op, dan kunnen de mogelijkheden worden besproken. 

 

2023

De eerste maanden van 2023 waren extreem druk. Naast twee clavichorden die groot onderhoud nodig hadden werd er ook een dubbelmanualig Frans klavecimbel opnieuw besnaard en geïntoneerd. dit laatste op locatie.

Daarnaast kwam ik in het bezit van een enkelmanualig Vlaams instrument, dat een complete make-over kreeg. Zowel uiterlijk als mechaniek werden vernieuwd. (zie foto's hieronder). Dit instrument wordt op dit moment met liefde ingespeeld en zal medio 2023 te koop komen. Heeft u interesse? Neem dan contact op om een te komen proefspelen.

De maand april is gereserveerd voor een herbesnaring en herintonatie van een Miekte kopie van Jan Kalsbeek. bij dit instrument uit 1990 liepen de registers vast en braken voortdurend snaren. Met een kleine reparatie, nieuwe snaren en nieuwe plectra zal dit instrument weer vele jaren meekunnen.